Bij het verven van een huis komt veel meer kijken dan alleen het aanbrengen van nieuwe verf. Je moet ook rekening houden met de voorbereiding, het type verf en de manier waarop je de verf aanbrengt. Als je gaat verven, is het belangrijk om eerst de muren goed schoon te maken. Als je dit overslaat, kan de nieuwe verf niet goed adhereren en zal er sneller slijtage optreden. Gebruik hiervoor een sopje met water en afwasmiddel of speciaal schoonmaakmiddel voor muurverf. Spoel daarna de muren goed af met water om zeepresten te verwijderen. Vervolgens moet je eventuele beschadigingen herstellen voordat je begint met verven. Denk hierbij aan kleine gaten in de muur of barsten. Maar als al het voorbereidende werk is gedaan, ben je klaar om te beginnen.  In dit artikel lees je alles over de handige tips van muurverf, en de vele voordelen van sikkens binnenlak.

Handige tips over muurverf

Wanneer je aan het verven bent van je muren, is het belangrijk om te overwegen welke soort muurverf je gaat gebruiken. Mogelijk wilt u binnen een andere verf gebruiken dan buiten, of misschien wilt u verschillende kleuren verven voor een uniek effect. De Sikkens muurverf heeft vele verschillende soorten types en kleuren, Als je binnen wilt verven, moet je kiezen tussen glanzende of matte muurverf. Glanzende verf is mooi voor ruimtes die veel lichtinval hebben, omdat ze het licht reflecteren en de ruimte daardoor lichter doen lijken. Matte muurverf is beter voor ruimtes met minder lichtinval, omdat deze de ruimte donkerder doet lijken. Als je twijfelt welke soort je moet kiezen, is het altijd mogelijk om verschillende testpotjes van beide te kopen en op een klein stukje muur te verven. Voor buiten is er een andere type muurverf nodig. Dit is natuurlijk omdat de buitenmuurverf tegen alle weersomstandigheden geschikt moet zijn.

De voordelen van Sikkens binnenlak

Als je wilt dat je houtwerk extra beschermd is, moet je ervoor zorgen dat je Sikkens binnenlak gebruikt. Met deze beschermlaag voorkom je krassen en slijtage, en is speciaal ontworpen voor binnen. Er komen geen vieze luchtjes van de lak af en het verkleurt ook niet. Met Sikkens binnenlak breng jij dus snel een perfecte finishing touch aan voor je meubelen of kozijnen. De binnenlak van Sikkens is te verkrijgen in vele soorten kleuren en hoeveelheden. En met de handige webshop is het overzichtelijk om te kijken welke sikkens binnenlak het beste bij jouw meubels past. Je kan ze online bestellen en de binnenlak zal zo spoedig mogelijk worden geleverd.