Ben jij een slachtoffer geworden van letselschade, en wil je weten of je recht hebt op schadevergoeding? Is er bij jou op je werk iets voorgevallen waar je nu verhaal over wil halen, of misschien zelfs advocatuur bij wil betrekken? Hoe krijg je het voor elkaar, dat smartengeld? Hoe werkt een advocatuur? Van letselschade.nl tot het vinden van een advocaat en het in aanmerking komen voor compensatie; lees gauw verder.

De letselschadeadvocatuur

Letseladvocatuur lijkt ergens erg op andere advocatuur. Je bewandelt in principe, via de reguliere wegen of een dienst als letselschade.nl, dezelfde weg als bij een andere zaak, al zijn de nuances uiteraard anders. Het is een moeilijke, lange weg, maar wel eentje die het waard is als je écht het gevoel hebt in je recht te staan. Dan is het vooral ook goed om te staan voor waar je recht op hebt. Jouw zaak zal na de eerste paar stappen terecht komen bij een advocaat. Deze gaat vervolgens bekijken wat de negatieve en de positieve kanten van de zaak zijn, en hoe overtuigend en onderbouwd de claim op schadevergoeding dan wel niet is. Een advocaat kijkt, net zoals bij andere zaken, naar allerlei verschillende dingen, waaronder naar de plausibiliteit van de situatie en het bewijs dat er ligt vanuit beide partijen. Hierna zal een letseladvocaat bepalen of je zaak het waard is en of hij/zij/hen hem aanneemt. 

Jouw zaak

Als dit gebeurt, gaat het balletje rollen. Maar voordat je een advocaat inschakelt, vraag je je misschien af of dit überhaupt wel zin heeft. Kom je überhaupt wel in aanmerking voor de overweging van een letselschadeadvocaat? Dit ligt aan een verschillende set factoren, waaronder de omstandigheden van het ongeluk en wie er (deels of helemaal) verantwoordelijk voor was. Stel je twee scenario’s voor: je fietst door een straat en valt door oneven stoeptegels, en bezeert jezelf. Hierbij zou je kunnen zeggen dat je schadevergoeding verdient vanuit de gemeente, voor het slecht bijhouden van de wijk. Of stel je voor dat je op de werkvloer van een bouwbedrijf aan het werk bent, en er valt een slecht bevestigde balk die jou bezeert. Dan is het op een directere manier de schuld van je werkgever, zou je denken. 

 

De enige mensen die jou écht kunnen vertellen of je recht hebt op schadevergoeding, zijn je advocaat, maar vooral ook de “schuldigen”. Veel succes!