Als je een lange reis wil gaan maken, dan willen we je allereerst even feliciteren. Dit is prachtig, je leert zo ongelooflijk veel op een lange reis. Over jezelf, maar natuurlijk ook over de hele wereld. Je komt heel veel verschillende mensen en omgevingen tegen en dat maakt het onder andere zo heerlijk divers. Maar goed, je moet ook het een en ander gaan voorbereiden. Dit kan nogal als een uitdaging voelen, daar kunnen we ons best iets bij voorstellen. Je moet een aantal dingen gaan regelen en die dingen, daar willen we het vandaag met je over hebben. We kunnen helaas niet alles bespreken, maar we willen ons best doen om wat van de (volgens ons dan) belangrijkste dingen te noemen. 

Visum

Als je langere tijd op reis gaat in een bepaald land, dan is de kans groot dat je een visum nodig hebt. Welk visum dit is en wat de voorwaarden hiervoor zijn, is natuurlijk sterk afhankelijk van het land waar je heen gaat en je wensen voor je reis. Gelukkig kun je de meeste, zoals een visum thailand of een visum indonesië aanvragen, tegenwoordig heel makkelijk online doen en binnen krijgen. Dit maakt het allemaal een stukje makkelijker dan vroeger, waar je nog wel eens problemen kon hebben met het aanvragen van een visum. Het is goed om een visum te hebben als je van plan bent om lang te blijven of als je nog niet zeker weet hoe lang je wil blijven.

Backpack

Voor een lange reis is het enorm onhandig om met een koffer te gaan. Een koffer is lastig om mee te zeulen, je moet het telkens weer opnieuw inpakken en het is ook moeilijker te beschermen. Een backpack daarentegen is lekker makkelijk. Je kunt hier enorm veel in doen, je kunt hem lekker op je rug doen en dus makkelijk van A naar B gaan. Ook is een backpack in de meeste gevallen een stuk goedkoper.

Wandelschoenen

Weg met die hakken of bootschoenen; voor een lange reis heb je wandelschoenen nodig en dat is niet iets waar je over kunt onderhandelen. Je moet zorgen voor een paar goede wandelschoenen die geschikt zijn voor je reis. Doe je dit niet, dan zul je achterblijven met behoorlijk wat blaren. Je hebt ook wandel sneakers en dit is ook een prima optie, je hoeft dus niet noodgedwongen in halve laarzen te wandelen.