Duurzaamheid is tegenwoordig een woord dat iedereen wel eens gebruikt. En dat is niet voor niets. Met de huidige gas- en elektriciteitsprijzen is het verduurzamen van je woning van het grootste belang. Je zult er echt voor moeten zorgen dat de warmte je huis niet zomaar kan verlaten. De gas- en elektriciteitsprijzen laten dat gewoon niet meer toe. Daarbij is een energiezuinige woning een stuk beter voor het milieu. En dus moet je tegenwoordig een energielabel voor je huis aanvragen voor je het kunt verkopen. Een energielabel voor je huis aanvragen regel je, deels, gewoon online. Je kunt hier een energielabel voor je huis aanvragen en dan komt er iemand bij je thuis om te kijken naar de energiezuinigheid van je huis.

Waarom moet je een energielabel voor je huis aanvragen?

Wanneer je lekker woont en niet van plan bent te verhuizen hoef je echt geen energielabel voor je huis aan te vragen. Maar wil je je huis verkopen, dan is zo'n energielabel voor je huis aanvragen wel verplicht. Dit biedt geïnteresseerden een inkijkje in wat er allemaal moet gebeuren om jouw huis energiezuiniger te maken. Wil je een energielabel voor je huis aanvragen? Dan kun je zelf alvast kijken naar de verbeterpunten. Zeker als je voldoende tijd hebt dan is het wel verstandig om deze onder handen te nemen voor je het huis in de verkoop zet. Je krijgt dan een beter energielabel en dát zorgt weer voor betere verkoopmogelijkheden.

Wat nu als je die tijd niet hebt?

Zijn er omstandigheden waardoor het huis snel verkocht moet worden? Dan kan het wachten op een energielabel je te lang duren. Je kunt dan een energielabel met spoed aanvragen. Je hebt het energielabel dan een stuk sneller in huis én je kunt direct gaan doorpakken met de verkoop. Let op: een energielabel voor je huis aanvragen is niet gratis. Hier komen altijd kosten bij kijken.

Wat kan je zelf nog doen?

Je kunt ervoor zorgen dat je huis zo energiezuinig is als mogelijk. Dit kun je bereiken door zelf goed na te denken over het isoleren van, bijvoorbeeld, je dak, de vloer en de muren. Maar er is meer. Je kunt er ook voor kiezen om betere beglazing te laten plaatsen en zelfs om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Deze zonnepanelen zullen dan (een deel van) de te gebruiken elektriciteit zelf opwekken. Dit is natuurlijk altijd weer beter dan dure elektriciteit af te nemen bij het energiebedrijf. Verder kan zelfs het plaatsen van een borstel in de brievenbus al een verschil maken!