Er is nogal wat verkrijgbaar op het gebied van brillen. Je hebt gewone brillen op sterkte, kinderbrillen op sterkte, leesbrillen, zonnebrillen én multifocale brillen. Een multifocale bril is dé oplossing wanneer je een bril nodig hebt voor veraf én een bril voor dichtbij. Je hoeft met een multifocale bril niet telkens te wisselen van je gewone bril naar je leesbril en weer terug. Dat is een heel fijne oplossing. Je hoeft niet meer overal in huis en in iedere tas en jas een leesbril mee te nemen. Je hebt deze namelijk, gelijk met je gewone bril, gewoon op je neus. Al kan het kijken door een multifocale bril wel even flink wennen zijn.

Wat maakt kijken door een multifocale bril soms wat lastig?

Een multifocale bril is een bril met twee gedeeltes. Onderin het glas is het leesgedeelte, dus een bril voor dichtbij en bovenin het glas is het deel waar je ver mee kunt kijken. Je ogen zullen even moeten wennen aan de twee verschillende sterktes in één glas. Zo kan het, bijvoorbeeld, wat lastig zijn om de trap af te lopen. Je bent dan gewend om naar beneden te kijken, maar dan kijk je net door het leesgedeelte van de multifocale bril. De truc is om je hoofd meer te bewegen en als je naar beneden wilt kijken op de trap je hele hoofd te kantelen.

Brillen passen geeft vaak veel gedoe

Het probleem met brillen passen in een winkel in de winkelstraat is vaak dat iedereen zich ermee lijkt te willen bemoeien. En jij ziet zonder bril niet voldoende om je een mening te kunnen vormen over de bril die op jouw neus staat. Dat is niet alleen lastig, het maakt ook dat je soms met een bril thuiskomt waar je eigenlijk wat minder tevreden over bent. Om dat op te lossen, kun je nu gewoon online passen!

Online brillen passen is echt een uitkomst

Je kunt dit op twee manieren doen: je kunt een foto van jezelf, zonder bril, uploaden en daar alle brillen die je maar wilt passen bovenop "plakken". Je ziet dan al snel welke bril goed past bij de vorm van jouw gezicht. Wil je ook zien hoe de bril er van de zijkant uitziet? Dan kan je dat doen door de camera op je laptop aan te zetten en "live" brillen te passen. Je kunt dan gewoon je hoofd bewegen en de bril draait met je mee!