Een pakketje versturen lijkt makkelijk, maar om er zeker van te zijn dat je professioneel overkomt is het goed om hier rekening mee te houden.

Het past goed

De meeste kartonnen dozen kun je goed gebruiken om producten mee te verzenden en met name voor professionaliteit oogt een kartonnen doos heel erg goed. Heb je een webshop of verkoop je veel producten? Dan kun je er het beste voor kiezen om kartonnen dozen in grotere aantallen te kopen.

Duidelijke tekst

Heb je wel eens een pakketje verzonden en gedacht dat de kans zou bestaan dat de computer niet goed zou kunnen lezen wat het adres precies was? Dan is het een tip om de volgende keer echt anders de afzender op de doos te plakken. Een ongeschreven regel als het gaat over professionaliteit is het uit printen van je label, of een etiket gebruiken wanneer je een adres op de kartonnen doos wilt. Gebruik goed papier en goede inkt, zodat de tekst niet uit loopt. En vergeet ook niet een lettertype in een grootte die goed leesbaar is. Op het eerste oog lijkt alles goed leesbaar, maar wanneer de grootte van de letter te klein is dan kan de computer het misschien niet lezen en dan komt het pakketje ook niet op tijd aan.

Breekbaar

Een pakketje versturen is de ene keer meer een risico dan de andere keer. Vooral wanneer je product breekbaar is kan het nog wel eens lastig zijn om een pakketje zo voorzichtig mogelijk te versturen. Als je producten verzendt die breekbaar zijn is het een aanrader om een verzenddoos aan te schaffen. Doosjes kopen kan makkelijk online. Een verzenddoos kopen kan waarschijnlijk in lokale winkels maar online is het vrijwel net zo makkelijk, al dan niet makkelijker omdat je alleen maar op een paar knoppen hoeft te klikken. Een verzenddoos heeft alle kenmerken voor een stevige doos, en de doos is ook in meerdere maten verkrijgbaar. Bij een product die wat kwetsbaarder is, heb je een verzenddoos met een goede maat echt nodig. Hoe meer ruimte er in het pakketje zit, hoe groter het risico dat het pakketje niet heel goed aankomt. Vaak heb je de verpakking van het product zelf, en de verzenddoos. Maar de verpakking van het product moet er ook netjes uit zien om je indruk van professionaliteit te behouden. Als je een product besteld en je maakt de doos open om er vervolgens achter te komen dat de verpakking al helemaal gedeukt en geschaafd is.