Ga je binnenkort verhuizen? Dan heb je nog heel wat werk voor de boeg. Je moet niet alleen al je spullen naar je nieuwe huis overbrengen, je zult, naar alle waarschijnlijkheid, ook nog best wat moeten klussen om je nieuwe huis helemaal naar je zin te krijgen. Dat is met een huurhuis wel te overzien. Daar gaat het, in veruit de meeste gevallen, over wat schilderwerk en misschien wat behangen en een andere vloer. Ga je naar een koophuis? Dan kun je, binnen de beperkingen van het huis, helemaal los gaan. Je verplaatst de badkamer, zet een tuinkamer aan je woonkamer en laat een riante dakkapel plaatsen. Maar voor je dat ook maar overweegt, zul je eerst wat anders moeten regelen: je woonverzekering.

Waarom is je woonverzekering van zo'n groot belang?

Je woonverzekering is van groot belang omdat het hier gaat om het verzekeren van het dak boven je hoofd. Het is daarom dat één woonverzekering verplicht is voor huiseigenaren. Ik heb het hier over de opstalverzekering. Dit is de woonverzekering die je huis dekt. Denk dan aan het dak, de muren, de vloeren en alles wat vast in het huis hoort. Heb je een huurhuis? Dan hoef je deze verzekering niet af te sluiten. Dat is al geregeld door je huisbaas.

Waarom is een inboedelverzekering belangrijk?

Een inboedelverzekering is die woonverzekering die gaat over je spullen. Je tv, je laptop en je iPad, maar ook je bank, je bed en alles wat er verder nog los in je huis te vinden is. Deze verzekering is niet verplicht, maar is wel echt aan te raden. Reken het maar eens uit: voor hoeveel geld staan er spullen in je huis? Kun je het je veroorloven om dat alles zelf opnieuw aan te schaffen, bijvoorbeeld na een brand of waterschade? Vast niet! Deze woonverzekering is voor iedere woning, huur of koop, af te sluiten.

Hou je van reizen?

Heb je de woonverzekering goed geregeld en woon je lekker? Dan is het misschien wel weer eens tijd om op reis te gaan. Ga je vaker dan 2 weken per jaar op vakantie of op zakenreis? Dan wordt aangeraden om te kiezen voor een reisverzekering doorlopend. Deze reisverzekering staat altijd "aan" je hoeft 'm dus niet iedere keer voor je op vakantie gaat, ook in Nederland, ook voor een weekendje of een midweekje weg, te activeren. Je bent dan altijd goed verzekerd als je op reis gaat. Ga je verder weg of blijf je langer weg? Dan zijn er aanvullingen op deze reisverzekering bij te boeken.