Lunch is een groot onderdeel van onze dagelijkse voeding, voor de meeste beslaat het een derde. En het is daarom belangrijk dat we gezonde en voedzame opties kiezen. Helaas is het soms moeilijk om gezonde lunchideeën te bedenken, vooral als je op zoek bent naar iets dat je kan meenemen naar kantoor of school, of als je niet veel tijd hebt om het te maken. We zijn dan al snel geneigd om iets te halen en dat is meestal niet heel gezond. In deze blog geef ik je wat ideeën voor de lunch. Lees je mee?

De simpele boterham

Een boterham is een mooi middel om van alles mee te maken. Je kan er enkel een plakje kaas op doen maar dat wordt al snel saai. Maak het in plaats daarvan wat interessanter met een lekkere dressing, wat sla en tomaatjes misschien ook een beetje ui en komkommer en wellicht een stukje vlees. Zo heb je ineens een hele clubsandwich en het kost amper tijd om te maken. Daarnaast neem je het makkelijk mee en alle ingrediënten die je toch moest snijden kan je bewaren in vershoudbakjes.

Weg met dat brood

Maar niet iedereen wil de hele dag brood eten. Het is iets heel Nederlands, maar het kan ook zwaar op de maag liggen. Pak in plaats daarvan een lunchbox met vakjes en maak hier een salade in. In de aparte vakjes kan je de croutons stoppen. Zo worden ze niet zompig van de sla. Voeg groentes toe en wat proteïne zoals vis of kip. Dit vraagt wel iets meer werk van tevoren maar je hebt er ook meerdere dagen plezier van als je genoeg maakt.

Ga voor groen

Een smoothie met fruit en groenten zorgt voor een simpele, snelle en gezonde lunch. Binnen no time heb je een smoothie s’ ochtends gemaakt. Je giet het in een beker en het kan zo mee. Ideaal en dus ook nog eens heel goed voor.

De restjes van gisteravond

Heb jij nog een beetje pasta over van de avond vooraf of misschien een lekker stukje quiche? Dan kan je dat ook meenemen. Zo voorkom je dat dingen moeten worden weggegooid en je hebt gelijk een goed vullende lunch. Het is helemaal ideaal als je op kantoor of op school een magnetron hebt waar je gebruik van kan maken. Dan is je lunch ook nog eens lekker warm. Niet zo gek nu het buiten erg koud is, dan kan je met de lunch lekker opwarmen.