Je wil dolgraag op vakantie, maar kamperen stond niet per se op je planning. Of, wie weet, ga je juist elk jaar het liefst kamperen, maar blijkt het nog een uitdaging om je reisgenoten te overtuigen van hoe leuk kamperen kan zijn. Gelukkig heb je vanaf nu dit artikel om je bij te staan. Dus, of je nu naar een heerlijke camping in de Ardennen wil, of naar een prachtige camping San Francesco; waarom is kamperen nou helemaal hét?

Voor iedereen wat wils!

Kamperen is dé manier om iedereen de vakantie te geven die ze willen en er toch voor te zorgen dat je als gezin, vriendengroep of andere samenstelling genoeg tijd samen doorbrengt. Het samen in tenten slapen en samen koken schept direct een band, en als je een camping uitzoekt die ook nog een beetje dichtbij een stad zit voor wat kunst, cultuur en eventuele behoeftes aan nachtleven, zit je al helemaal gebakken. 

Supergezond!

Kamperen is ook nog eens heel goed voor je. Je staat op een camping in contact met de natuur en door alle campingactiviteiten ben je veel sneller geneigd en gemotiveerd om lekker te bewegen. Zwemmen, sporten, spelletjes spelen, noem het maar op. Je blijft in beweging en je blijft bezig, dat is voor je lichaam natuurlijk alleen maar fijn. Ook is het zelf koken een toevoeging. 

Goed voor de ziel én de portemonnee 

Het is ook nog eens een stuk goedkoper om te gaan kamperen. Je hoeft geen luxe hotels of vluchten te betalen—vaak ga je ook met de auto of de trein als je gaat kamperen, en kost de reis dus ook minder (plus, je ziet meer van het land/de landen waar je doorheen reist). Ook sta je op een camping en tijdens een kampeertripje een stuk meer in touch met de natuur en de wereld, en moet je noodgedwongen luxes die je normaalgesproken wel gewend bent, loslaten, en weer even helemaal terugkeren naar jezelf. 

 

Kortom, kamperen is voor iedereen een keertje goed, ook voor zij die het nu claimen niet leuk te vinden. Sterker nog, zij hebben het waarschijnlijk het hardst nodig. Boek dus die mooie camping San Francesco vandaag nog, en laat je reisgenoten die nog twijfelen nog een keer dit artikel doorlezen. Kamperen is goed voor jou, je reisgenoten, jullie band, je lichaam, je geest én je portemonnee. Dus; fijne vakantie, en fijne kampeertrip, jullie!