Het is weer zomer en dat betekent dat het weer lekker weer is én langer licht. Je kan dus weer lekker lang buiten zitten om te genieten van dit mooie weer. Pak er een goed boek of magazine bij en misschien ook wel een lekker wijntje of anders wat fris. Je kan je tuin helemaal klaar maken voor de zomer met een mooie loungeset of een tuinbank. Zo kan je uren comfortabel buiten zitten of liggen om te genieten van de warme zomerzon. In dit artikel vertellen we je meer over loungesets en tuinbanken, dus lees snel verder als je hier meer over wil weten!

De perfecte loungeset voor in jouw tuin

Een loungeset is super handig voor in de tuin. Ze komen in allerlei verschillende maten en daarom is er altijd wel een loungeset die perfect in jouw tuin past. Voordat je naar loungesets gaat kijken, is het handig als je een beetje een idee hebt van wat je wil. Als je namelijk vaak met vrienden in de tuin zit, is het handig om een grotere set te kopen, zodat iedereen plek heeft. Als je een wat kleinere tuin hebt en niet zo vaak gasten hebt, is een kleinere set verstandiger. Ook is het handig om van te voren over de prijs na te denken. Je kan natuurlijk een loungeset uit de nieuwste collectie kopen, maar een loungeset outlet kan ook heel mooi zijn en is bovendien wat fijner voor je portemonnee.

Verschillende materialen en het onderhoud

Loungesets komen in heel veel verschillende materialen. Het is verstandig om goed naar het materiaal van de loungeset te kijken. Het ene materiaal is namelijk het andere niet. Sommige materialen hebben heel veel onderhoud nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een houten loungeset om de zoveel tijd moet schuren. Wil je dit liever niet? Kies dan een materiaal dat onderhoudsvriendelijker is. Verder is het slim om naar de kussens te kijken. Sommige kussens zijn namelijk geschikt om buiten te blijven, terwijl anderen naar binnen gehaald moeten worden.

Wat kleinere opties

Is je tuin erg klein en past zelfs een kleine loungeset niet of wil je gewoon liever je tuin niet helemaal vol hebben staan? Dan zijn tuinbanken de ideale optie voor jou. Een aluminium tuinbank neemt niet veel ruimte in, maar is wel perfect om in te zitten en te genieten van de zon.