Doe eens iets anders. Als mensen uit eten gaan, zijn ze vaak op zoek naar iets bijzonders. Vaak ga je uit eten om iets te vieren: een verjaardag, een huwelijksdag, of omdat je een nieuwe baan hebt. Zorg er daarom voor dat mensen iets speciaals meemaken. Laat mensen hun eigen pizza’s maken, zorg voor een leuke quiz of show, of laat ze marshmallows roosteren bij een kampvuur. Je kan ook alle tafels en stoelen weghalen en grote kussens plaatsen, waarbij je iedereen een picknickmand met eten meegeeft en een lekker kleedje. Of bied een verrassingsdiner aan. Heb je een restaurant in of nabij een wandelgebied, dan is het eigenlijk noodzakelijk dat je ook iets leuks regelt voor honden. Maak bijvoorbeeld een leuke hondenspeeltuin. Regel ook leuke kinderfeestjes, zoals een schattentocht of een middagje chef-kok spelen. Tenslotte kun je er ook voor zorgen dat je grotere gezelschappen aantrekt, bijvoorbeeld door hen korting te geven of iets leuks te regelen voor hen.

Zorg voor een schone en mooie omgeving

Het is natuurlijk noodzaak dat je bedrijf er netjes uitziet. Zorg dat de raamstickers heel zijn en dat de verlichting werkt. Zorg er altijd voor dat je extra lampen in huis hebt. Is er zicht op de keuken of een bar, dan moet het er te allen tijde perfect schoon uitzien. Ook de borden en glazen moeten schoon zijn. Niemand houdt van drinken uit een glas waar lippenstift van iemand anders op zit. Ook de keuken moet brandschoon zijn. Kijk eens bij horeca megastore voor hygiëne middelen en goede keukenapparatuur, zoals een horeca koelkast. Hoe schoner je apparatuur en je producten, hoe blijer de klant. Daarnaast heeft een net toilet meteen een luxere uitstraling. Zet eens een plantje neer en hang mooie posters op.

Service en presentatie zijn alles

Het maakt niet uit hoe heerlijk je eten is, als het er niet mooi uitziet komen je klanten echt niet terug. Sausjes, alsjeblieft, kwak het niet zomaar op een bord, maar doe het altijd in een kannetje. Sommige mensen houden niet van saus, anderen alleen van een klein beetje. Het is zo simpel en de klant kan op die manier zelf beslissen of ze wel of geen saus willen. Daarnaast heeft elke klant zijn eigen wensen. Ga nooit in discussie met je klant, maar probeer te voldoen aan zijn of haar wensen, ook als ze onredelijk zijn. Doe alles met een glimlach en behandel je personeel goed. Mensen hebben jouw restaurant uitgekozen om daar een leuke avond te beleven en daar hoort boosheid niet bij.