Je woning is jouw plekje, je veilige haven. Dit moet zo blijven, dit moet zo voelen en dit moet eigenlijk alsmaar meer het geval worden. Hoe je dit doet? Dat is een ander verhaal. Veel mensen hebben hier een beetje moeite mee en als je geen interieurstylist bent, is dat niet verwonderlijk. Toch kun je er veel aan doen om je woning origineel in te richten en er écht je eigen plekje van te maken. In deze blog krijg je een paar tips om dit te realiseren. De tips variëren van heel concreet tot meer richtlijnen. We horen graag van je of we iets voor je hebben kunnen betekenen!

Unieke elementen

Je woning maak je in eerste instantie een plekje voor jou doordat het elementen van jou moet laten doorschemeren. We weten allemaal dat een interieur het geheel, de samensmelting is van alle losstaande elementen. Je kunt daarom unieke elementen toevoegen om een unieke, originele uitstraling te creëren. Best logisch toch? Ja, maar daar moet je wel wat voor doen. Deze unieke elementen zullen moet blenden met je interieur en echt iets moeten toevoegen. Kijk bijvoorbeeld eens naar kelim. Deze vintage tapijten kunnen écht iets doen met je interieur. Het geeft het een verhaal, het geeft sfeer en het is bovenal uitermate uniek. 

Je stijl 

Als je je woning echt uniek wil maken, zul je je stijl moeten ontwikkelen. Deze stijl moet dan ook helemaal uniek zijn. Het moet een belichaming van je persoonlijkheid zijn tot op zekere hoogte. Dit kun je creëren door bijvoorbeeld moodboards te maken. Probeer in je moodboards het gebruik van typische artikelen en stijlen te vermijden. Het gebruik van interieurbladen is verboden! Je krijgt zo een moodboard dat alleen gebaseerd is op jouw unieke stijl! Je maakt er zo iets heel moois van. 

Kleuren

Kleuren zijn een essentieel element in je interieur. Je kleuren bepalen grotendeels ook hoe jij bent. Je kiest kleuren namelijk vaak op basis van je gevoel. Probeer je gevoel dan ook echt te gebruiken. Kijk naar wat jou een fijn gevoel geeft. Is dat geel? Probeer dit dan te gebruiken in je interieur. Zo kun je wel even doorgaan. Bedenk je ook goed dat kleuren een grote invloed hebben op je productiviteit, gemoedstoestand en meer. Kies ze dan ook zorgvuldig uit, hier zul je geen spijt van krijgen.