Als je een onderneming hebt dan ben je altijd afhankelijk van de prestaties van je werknemers. Het is daarom erg belangrijk dat je werknemers altijd goed presteren. Om goed te kunnen presteren is het belangrijk dat je werknemer een gezond leven heeft. Helaas is gezond leven niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het kan namelijk zo zijn dat een werknemer geestelijke aandoeningen heeft en ook is het mogelijk dat je werknemer zichzelf slechte gewoontes heeft aangeleerd. Helaas kun je hier als werkgever weinig tegen doen, maar je kan werknemers wel stimuleren om gezond te leven. In dit artikel vind je enkele mogelijkheden over hoe jij je werknemers kan stimuleren om gezond te leven.

 

Verbied roken op het terrein 

Er zijn in Nederland nog steeds mensen die roken, ondanks dat het algemeen bekend is dat roken slecht voor je lichaam is. Je levensverwachting gaat er door achteruit en ook is het mogelijk dat je last krijgt van zeer vervelende ziektes, zoals kanker. Het is dus verstandig om roken te verbieden in en rondom het bedrijfspand. Hierdoor kunnen werknemers niet meer roken, tenzij ze daarvoor een stukje gaan lopen. Op deze manier stimuleer jij je werknemers om te stoppen met roken. 

 

Geef je werknemers een waterfles 

Een mens bestaat voor circa 80 procent uit water en het is belangrijk dat een mens gemiddeld twee liter water per dag drinkt. Water zit namelijk vol met bouwstoffen, zoals mineralen, maar ook hebben wij vocht nodig om ons vochtgehalte op niveau te houden. Het zal je wel opvallen dat enorm veel werknemers Cola of andere soorten frisdranken drinken. Dat is zeer slecht voor de gezondheid, aangezien er enorm veel suikers in zitten. Door het geven van een waterfles aan je werknemers stimuleer jij je werknemers om meer water te gaan drinken. 

 

Schaf een elektrische fiets aan voor je werknemers

Naast drinken en stoppen met roken is ook voldoende bewegen enorm belangrijk voor de gezondheid. Je kan dus voor je werknemers een sportschool abonnement kopen, maar niet elke werknemer heeft tijd om te gaan sporten. Je werknemers moeten namelijk ook hun gezin verzorgen en hierdoor is er soms weinig tijd over om te sporten. Je kan daarom het beste een elektrische fiets dames aanschaffen. Hiermee stimuleer jij je werknemers om met de elektrische fiets naar het werk te komen, waardoor zij automatisch meer in beweging komen. Bovendien is het hebben van een elektrische fiets erg handig om snel van locatie naar locatie te komen.