Wie huisdieren heeft weet dat het soms best een opgave kan zijn om ze gezond te laten zijn. Zo dien je te letten op voeding, genoeg beweging, medicatie, middeltjes tegen vlooien en nog veel meer. Zeker wanneer je thuis een hond rond hebt lopen is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van hoe je een hond moet opvoeden en verzorgen.

Wij hebben zelf al enkele jaren een hond thuis. Deze grote labrador is een heel lief beest dat we maar al te graag vertroetelen. Iets dat ons laatst opviel was dat onze hond teken had. Ik wist in eerste instantie niet precies hoe ik hiermee om moest gaan. Maar gelukkig zijn er handige websites met uitleg hoe je dit kan aanpakken. Daarnaast kun je online ook heel gemakkelijk een tekentang voor een hond bestellen. 

Een tekentang voor honden 

Wanneer je hond na een lange wandeling in het bos last heeft van teken is het nodig om de teken snel en veilig te verwijderen. Hierdoor kan je hond geen ziektes oplopen. Met een tekentang speciaal voor honden kun je een teek gemakkelijk en op een veilige manier weghalen. De tang is vaak gemaakt van kunststof en zal de teek in zijn geheel verwijderen. Een teek verwijderen bij een hond is heel simpel. Volg gewoon de onderstaande stappen.

Stap voor stap een teek verwijderen bij een hond doe je zo

Eerst dien je te zoeken naar waar de teek zich precies bevindt. Als je deze hebt gevonden pak je de tekentang erbij. Die druk je aan de bovenkant in waardoor de haakjes aan de onderkant van de tang open gaan staan. Wanneer de haakjes zijn gespreed pak je de teek vast bij zijn kop. Zorg dat je de teek zijn hoofd dus tussen de haakjes vast pakt en start dan met duwen, trekken of draaien. Hierdoor komt de teek los van de huid van jouw hond. Zorg ervoor dat je de teek niet kapot knijpt, dit is niet de bedoeling want je wil de teek in zijn geheel lostrekken. 

Het is belangrijk dat je teken opspoort want honden kunnen best wel ziek worden van een tekenbeet. Denk hierbij aan gewrichtspijn, koorts en een slechte eetlust. Dit is vaak het gevolg van de ziekte van Lyme. 

Hopelijk helpen bovenstaande tips je bij het verwijderen van een teek. Bestel een tekentang heel gemakkelijk online en bewaar deze voor wanneer je hem nodig hebt!