Een onzuivere huid hebben, kan erg vervelend zijn. Dit komt omdat je huid een groot deel van je uiterlijk bepaalt. Wanneer je huid vol zit met rode vlekken, bultjes en mee-eters, kan dit je erg onzeker maken. Gelukkig voor jou kun je hier in bijna alle gevallen wel iets aan doen. Wil jij weten hoe je van jouw onzuiverheden af kunt komen? Lees dan deze blogpost vol met handige informatie!

De oorzaken van het ontstaan van onzuiverheden

Onzuiverheden ontstaan in de basis door problemen met je talgproductie. Wanneer je huid enorm veel talg produceert, raken je talgkliertjes verstopt en dit uit zich in allerlei huidproblemen. Je kunt bijvoorbeeld genetisch bepaald veel talg produceren. In dit geval heb je van nature een zeer vette huid. Ook kan het zijn dat je nog jong bent en bijvoorbeeld in de puberteit zit. Wanneer je jong bent, produceert je huid ook een stuk meer talg dan wanneer je wat ouder wordt. Verder kan stress de boosdoener zijn van een overproductie aan talg. Ook zorgt stress er tevens voor dat het huidherstel wordt vertraagd. Wist je dat veel mensen ook last hebben van onzuiverheden omdat ze hun huid gewoon niet goed reinigen en verzorgen? Ze wassen hun huid te weinig of gebruiken hierbij een reiniger die niet goed op kan tegen de hoeveelheid talg die ze produceren. Daarnaast kan het ook zijn dat veel vrouwen bijvoorbeeld vaak gaan slapen met make-upresten op hun gezicht. Dit is erg slecht voor je huid!

Elke huid is anders en heeft iets anders nodig

Naast dat de oorzaak voor het ontstaan van onzuiverheden bij iedereen anders is, is ook elke huid anders. Let hierop bij het kiezen van je verzorgingsproducten. Zo zijn er producten speciaal ontwikkeld voor een vette, droge, gevoelige, oudere of bijvoorbeeld donkere huid.

Hét product om een onzuivere huid tegen te gaan

Heb jij een vette huid met onzuiverheden? Dan is salicylzuur zalf – drs leenarts misschien wel hét product om van je probleemhuid af te komen. Deze zalf is ontwikkeld door een dermatoloog en ook is de zalf alcohol- en parfumvrij. Het salicylzuur in de zalf heeft een keratolytische werking. Dit houdt in dat de bovenste huidlagen versneld zullen afschilferen. Daarnaast worden er weer volop nieuwe cellen aangemaakt. Dit product kan diep in je cellen doordringen en zal ervoor zorgen dat je talgkliertjes worden ontstopt. Wanneer je begint met dit product zie je meestal binnen 4 tot 6 weken al verschil. Heb jij juist een wat drogere huid met onzuiverheden? Ook dan is het mogelijk om met dit product aan de slag te gaan!