Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende manieren om een auto te leasen. Denk aan: shortlease, occasion lease en financial lease. Jij als klant moet kijken welke manier van leasen het beste bij je past. Veel mensen denken dat leasen altijd duurder is dan een auto kopen, maar dat is lang niet altijd meer waar.

Geen groot bedrag in 1 keer

Als je een auto wil kopen is er een grote eenmalige betaling nodig, deze moet van je spaarrekening komen. Nog niet te spreken over de maandelijkse kosten die je maakt als auto eigenaar. Zo moet je de auto verzekeren als je auto stuk gaat moet je zelf de reparatie betalen. Deze onverwachte kosten zijn ontzettend vervelend en kunnen in sommige gevallen zelfs tot financiële problemen leiden. Voor de mensen die geen auto kunnen kopen vanwege dit soort financiële tegenvallers kan een lease auto dus een goede optie zijn. Met een lease auto los je maandelijks een bedrag af in plaats van een enorm eenmalig bedrag te betalen. Zo weet je elke maand precies waar je aan toe bent.

Het complete pakket

Wanneer je een auto gaat huren is bijna alles inbegrepen in het leasecontract. Je betaalt natuurlijk voor het gebruik van de auto maar bijvoorbeeld ook voor: wegenbelasting, onderhoud en verzekeringen. Daarnaast zijn BTW kosten, banden, schade en reparaties vaak in het contract opgenomen. De kosten die je naast de maandelijkse premie betaalt is alleen voor de brandstof, wat afhangt van hoeveel je rijdt. 

De voordelen van leasen

Het grootste voordeel van een auto leasen is dat alle bijkomende kosten van het hebben van een auto worden gedekt. Maar een ander voordeel wat niet vaak genoemd wordt is dat je een nieuwe auto kan rijden die normaal buiten budget valt. Eigenlijk ben je met leasen net iets meer geld kwijt, maar kan je wel gelijk rijden in de auto waar je anders nog 2 jaar voor moest sparen. Het enige wat bij een leaseauto niet is inbegrepen zijn de kosten van de brandstof, voor de rest weet je exact waar je aan toe bent. Als je weet hoeveel je maandelijks aan een auto kunt uitgeven, weet je ook precies voor hoeveel geld je een auto kunt leasen. Het laatste voordeel wat we gaan benoem is dat je ook kunt zakelijk leasen. Dit is voor zelfstandig ondernemers ontzettend interessant. Hier zijn namelijk veel voordelen mee te behalen.