Wil je een oude vloer vervangen of een nieuwe vloer in een pas gekochte woning plaatsen? Dan moet je natuurlijk een nieuwe vloer kopen, maar kan dit behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn namelijk een hoop verschillende soorten vloeren te vinden. Iedere vloer is anders en heeft een andere uitstraling, daarnaast heeft iedere vloer weer andere eigenschappen. Dit maakt je beslissing natuurlijk ingewikkeld, omdat je niet precies weet waar je naar moet kijken. Het is belangrijk dat je de verschillende vloeren met elkaar vergelijkt, zodat je een vloer vindt die helemaal past binnen je woning. Ook moet er altijd gekeken worden naar de voordelen van een bepaalde vloer. Laminaat van laminaatenparket en PVC vloeren worden tegenwoordig steeds populairder en dit komt door de vele voordelen. Wat zijn de voordelen van deze vloeren? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Laminaat voordelen

Laminaat is al jaren heel populair in Nederland en wordt door veel mensen gebruikt. Het heeft veel voordelen als je het vergelijkt met echt natuurlijk hout. Door de jaren heen zijn ze ver gekomen met laminaat en lijkt het net op natuurlijk hout. Laminaat kan je bijna niet meer onderscheiden van natuurlijk hout en dat is een groot voordeel. Natuurlijk hout moet je namelijk veel onderhouden en dat hoeft met laminaat helemaal niet. Je kunt laminaat makkelijk schoonmaken door regelmatig te dweilen. Laminaat is ook heel sterk en kan jarenlang meegaan als je het goed onderhoud. Ook zijn de mogelijkheden qua design eindeloos en past het altijd wel in je inrichting. Laminaat is ook vrij goedkoop, zelfs als je voor laminaat gaat van een hoge kwaliteit. Ten slotte hoef je het plaatsen van het laminaat niet uit te besteden en kun je hiermee geld besparen.

PVC vloeren voordelen

PVC vloeren zijn zeer geschikt om in je woning te plaatsen en brengen diverse voordelen met zich mee. Ten eerste zijn pvc vloeren super sterk en slijtvast en betekent dit dat je ze jarenlang kunt gebruiken. Daarnaast zijn ze goed te combineren met vloerverwarming, maar ook voor vloerkoeling. Ten tweede zijn pvc vloeren geluiddempend en zorg je voor minder geluidsoverlast bij de buren. Net zoals bij laminaat zijn pvc vloeren bijna niet te onderscheiden van echt natuurlijk hout. Ten slotte hebben pvc vloeren weinig onderhoud nodig en werkt het vaak met een kliksysteem, hierdoor kun je het zelf helemaal plaatsen.