Het opzetten van een webshop kan gemakkelijk lijken, maar als je de juiste kennis en vaardigheden hebt, kan het een relatief eenvoudige taak zijn. Het opzetten van een webshop vereist echter dat je je vertrouwd maakt met een aantal technische termen en een korte cursus krijgt over hoe websites en e-commerce werken. Hieronder volgt een stap-voor-stap handleiding voor beginners die je zullen helpen bij het opzetten van een succesvolle webshop.

Stap 1: Kies een domeinnaam

De eerste stap bij het opzetten van een webshop is het kiezen van een domeinnaam. Kies een domeinnaam die kort en bondig is en die relevant is voor je niche. Je wilt ook dat je domeinnaam uniek zodat het makkelijk te onthouden is.

Stap 2: Kies een webhost

Voordat je verat met het opzetten van je webshop, moet je een webhost kiezen. Er zijn veel verschillende webhostingbedrijven, door wat onderzoek te doen kom je uiteindelijk bij de beste optie voor jou. Kijk naar de kosten, de snelheid en betrouwbaarheid van het webhostingbedrijf.

Stap 3: Kies een e-commerce platform

Eenmaal je webhost gekozen hebt, heb je ook een e-commerce platform nodig. Er zijn veel verschillende e-commerce platforms beschikbaar, dus je moet wat onderzoek doen naar wat het beste bij je webshop past. Kies een platform dat de beste functionaliteiten heeft voor je webshop.

Stap 4: Kies een betaalgateway

Een betaalgateway is een online service die het mogelijk maakt om online betalingen te verwerken. Er zijn veel verschillende betaalgateways beschikbaar, dus je moet wat onderzoek doen om te bepalen welke het beste bij je webshop past.

Stap 5: Installeer een SSL certificaat

Je webshop moet een SSL certificaat hebben om een veilige verbinding tussen je webshop en de klant te garanderen. Het installeren van een SSL certificaat is eenvoudig, je hoeft alleen maar je SSL certificaat te verifiëren en het vervolgens naar je webhost te sturen.

Stap 6: Bouw je webshop

Na het installeren van je SSL certificaat, is het tijd om je webshop te bouwen. Wij raden het aan om Shopify plus te nemen. Deze software is erg gemakkelijk en daardoor uitermate geschikt voor jouw webshop. 

Stap 7: Voeg producten toe

Nu je webshop klaar is, moet je producten toevoegen. Voeg producten toe die relevant zijn voor je niche. Voeg foto's toe, beschrijvingen en prijzen om je producten te verkopen.

Stap 8: Voeg betalingsmogelijkheden toe

Het is nu tijd om betalingsmogelijkheden toe te voegen aan je webshop. Kies een betaalgateway die bij je webshop past en voeg de betaalmethoden toe die je klanten kunnen gebruiken om betalingen te verwerken.

Stap 9: Implementeer een bezorgingssysteem

Je webshop moet een bezorgingssysteem implementeren om bestellingen te verwerken en te verzenden. Kies een bezorgingssysteem dat bij je webshop past en voeg het toe aan je website.