Veel mensen vinden het belangrijk om gezond te leven. Wie gezond leeft voelt zich over het algemeen beter dan wie dat niet doet. Voorbeelden hiervan zijn gevarieerd eten, niet teveel eten, genoeg slapen per nacht, lekker naar buiten gaan en nog veel meer. Zo is beweging, of het nu een lekkere wandeling of een workout in de sportschool is, erg belangrijk om gezond te blijven. Maar er zijn momenten waarop je wel een steuntje in de rug kunt krijgen. Bijvoorbeeld als je wat ouder wordt. Maar ook wanneer je bepaalde stoffen tekort komt. Dit kun je laten controleren bij de huisarts.

Twee supplementen die ik persoonlijk neem als ondersteuning van mijn eigen goede voeding zijn Magnesium en nac vitamines. Wil je weten wat dit doet? Lees dan verder en ontdek waarom ik dit inneem. Raadpleeg hiervoor wel altijd eerst een (huis-)arts als je vragen hebt. 

Supplementen die bijdragen aan mijn gezondheid

Magnesium kopen doe ik al een hele lange periode. Magnesium is een mineraal dat bijdraagt aan een goede werking van het zenuwstelstel, je spieren en hersenen. Magnesium is verkrijgbaar in verschillende soorten zoals tauraat en bisglycinaat. De stof is betrokken bij meer dan 300 processen in je lichaam. Magnesium kun je ook binnen krijgen door een gezonde voeding. De stof zit namelijk onder andere in noten, zilvervliesrijst, sesamzaad, havermout en nog veel meer. Een gevarieerde voeding zou dus betekenen dat je al het een en ander van deze stof binnenkrijgt. Kom je echter te kort? Dan bestaat de mogelijkheid om dit aan te vullen met supplementen zoals ik dat zelf ook doe. 

Magnesium helpt onder andere bij het opbouwen van eiwitten in het lichaam. Ook krijg je er wat extra energie van en voel je je minder futloos. Het is daarnaast dus goed voor spieren en het zenuwstelstel in het geheel. 

NAC supplement

NAC staat voor "N-acetyl cysteïne" en is een aminozuur dat gemakkelijk wordt opgenomen, makkelijker dan gewone cysteïne. Het ondersteunt de aanmaak van het stofje glutathion in onze cellen in het lichaam. En dit helpt op zijn beurt weer bij de ondersteuning van oxidatieve stress. De stof is geschikt voor vegetariërs en kan gewoon via de brievenbus worden geleverd. Let wel op dat ook dit weer een voedingssuplement is en nooit als vervanging van een gezonde voeding kan dienen. Persoonlijk heb ik een goede ervaring met de nac vitamine van Vitaminesperpost.nl en ik zou je dan ook zeker willen aanraden om hun website eens te bezoeken.