Epoxylijm wordt steeds vaker gebruikt voor allerlei toepassingen. De eigenschappen van epoxylijm, in combinatie met de variëteit aan basisstoffen waaruit epoxy kan worden samengesteld, maakt het product voor veel mensen en bedrijven veelzijdig en onmisbaar. De kracht van de lijm is indrukwekkend, en dat is precies de reden waarom veel mensen en bedrijven het gebruiken. Het wordt heel vaak ingezet voor bijvoorbeeld vloercoatings, vliegtuigen, auto-onderdelen en boten. Maar ook voor reparaties is epoxy lijm uitermate geschikt. Vaak wordt er dan een vaste stof als vulstof gebruikt. Hierbij kun je denken aan vloeibaar staal of vloeibaar hout. In deze blog bespreken we voor welke ondergrond je epoxylijm kunt gebruiken, en waar je epoxylijm kunt kopen. 

Wat is epoxylijm?

Er zijn heel veel verschillende soorten epoxy lijmen. Epoxylijm is een enorm sterke twee componenten lijm. De lijm is gemaakt op basis van epoxyhars. De twee componenten lijm hardt uit aan de hand van een reactie tussen de verharder en de hars. Epoxyhars geeft nauwelijks geur af en is daarom zeer geschikt om te gebruiken in gesloten ruimtes. Bovendien heeft epoxyhars betere eigenschappen in vergelijking met polyesterhars. In tegenstelling tot polyesterhars, heeft epoxyhars een sterkere hechting op veel verschillende ondergronden. Bij polyester moet de ondergrond bijna altijd worden voorbehandeld, en dat is iets waar veel mensen niet op zitten te wachten. Kant en klare epoxylijm heeft een sterke hechting en heeft vrijwel geen krimp. Je kunt naast een kant en klare epoxylijm kopen ook kiezen om zelf vulmiddelen toe te voegen. Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw project een iets andere benadering vraagt. 

Waar kun je epoxylijm voor gebruiken?

Epoxylijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van diverse ondergronden. De dikte van lijm zorgt ervoor dat de lijm kan worden aangebracht zonder dat deze uitzakt. Epoxyhars hecht op vrijwel elk materiaal behalve polyethyleen en polypropyleen. Dit maakt epoxylijm geschikt voor vrijwel alle verlijmingen. De lijm is uitermate geschikt voor het lijmen van of op staal, beton, hout, polyester, aluminium en epoxy. Epoxylijm kan worden gebruikt voor heel veel toepassingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen genieten van de voordelen die deze lijm met zich meebrengt.

Waar kun je epoxylijm kopen?

Ben je op zoek naar epoxylijm om zelf te maken, supersterke MS-polymeer kitten, kant en klare epoxylijmen, en high tack kit? Bij MR. Boat vind je het allemaal. Ze zijn de specialist op het gebied van epoxy. Epoxy kopen? Profiteer van een snelle bezorgservice en de jarenlange ervaring van MR. Boat.