Je hebt het besloten. Misschien alleen, misschien met familie, misschien met je partner en eventueel een of meerdere kinderen, met een goede vriend, met wie dan ook. Je gaat een huis aanschaffen, of een appartement natuurlijk. Hoe dan ook; je bent er klaar voor. Je wil dit gaan doen, maar hier komt nogal veel bij kijken. Je kunt wat overdonderd raken en dat is compleet begrijpelijk. Er is veel om te overwegen en nog veel meer om te regelen. We gaan een aantal punten met je doorlopen die het overwegen waard zijn. Ze zijn essentieel voor het aanschaffen van je huis. Je kunt ze daarom maar beter niet missen. Dit is dan ook de reden dat we je hier graag mee willen helpen.

Hypotheek

Het allereerste waar je aan zult moeten denken bij het aanschaffen van een huis is de hypotheek. De financiering van het huis is het allerbelangrijkste en zorgt er vaak ook voor dat de koop van een huis of appartement moet worden afgeblazen. Dit is erg jammer en ook totaal niet nodig, tenzij je er niets aan kunt doen natuurlijk. Je kunt namelijk van tevoren erg makkelijk bekijken hoeveel je kunt lenen. Dit kun je zo zien op bijvoorbeeld hypotheekrente.nl. Spookt de vraag ‘hoeveel kan ik lenen?’ wel eens door jouw hoofd? Dan ben je aan het juiste adres op de bovenstaande site. Die site stelt je in staat, door een aantal gegevens in te vullen zoals je inkomen en andere financiële gegevens, een duidelijk overzicht te krijgen over wat je zou kunnen lenen. Het specifieke type hypotheek wordt dan meegenomen, je krijgt een overzicht van de rente die je zou kunnen vaststellen en ga zo maar door. 

Extra kosten

Bij het aanschaffen van een huis komen altijd, ongeacht je situatie, altijd extra kosten kijken. Die kosten kunnen hem in van alles zitten. De overdrachtsbelasting, extra kosten voor het ombouwen van een keuken of tuin, het verhuizen zelf en ga zo maar door. Kortom; je zult altijd meer moeten betalen dan alleen het bedrag dat er staat als prijs van het huis. Reken deze kosten dan ook goed mee in je berekening om te kijken of je de overstap wel kunt maken. Het is altijd goed om een uitgebreid overzicht te maken van al die kosten, het is een zeer belangrijk onderdeel van de aanschaf van een nieuw huis.