Het product epoxy bestaat uit meerdere polymeren. Deze polymeren worden als een vloeistof verzameld en vervolgens tot een vaste stof gemaakt door een chemische reactie. Het is een product dat bij een hoop mensen nog niet bekend is. Toch kun je erg veel met het product. Wat deze dingen zijn, daar kun je in dit artikel meer over vinden. Ook kun je meer vinden over wat het product nou eigenlijk is en hoe je epoxy het beste kunt gebruiken. Zo kun jij het meeste uit je geld halen wanneer je epoxy nodig hebt.

 

Wat is epoxy nou eigenlijk?

Als je van plan bent om resin of epoxy te kopen, is het wel zo fijn als je weet waar je het allemaal voor kunt gebruiken. Epoxy is een mechanisch sterk materiaal dat is gebaseerd op polymeer. Het product is goed bestand tegen verschillende chemicaliën en heeft bovendien van een hoog hechtingsvermogen. Dit geldt vooral voor het moment waarop de overgang van vloeistof naar een vaste stof plaatsvindt. De eigenschappen van het materiaal brengen nog een aantal andere voordelen met zich mee. Epoxy is namelijk in combinatie te gebruiken met andere producten. De variëteit van de stoffen waaruit de epoxy bestaat, maakt het product veelzijdig. 

 

Waar kun je epoxy het beste voor gebruiken?

Epoxy bestaat uit twee basismaterialen. Deze materialen zijn hars en harder. Over het algemeen worden deze twee vloeistoffen geleverd in losse verpakkingen. Wanneer je de stoffen bij elkaar gooit, zal er namelijk een reactie ontstaan. Deze reactie zal de componenten op gang brengen en ervoor zorgen dat de moleculen met elkaar in contact worden gebracht. De epoxyharsen vormen een groep polymeren die voornamelijk gebruikt wordt voor coatings. De epoxy is een tweecomponentenlijm die onder andere voor industriële doeleinden wordt gebruikt. 

 

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het aan elkaar lijmen van vliegtuigen en auto onderdelen. Ook kun je in de meeste huishoudens op verschillende plekken epoxy vinden. Je kunt epoxylijm ook gebruiken om producten te repareren. Door de snelle chemische reactie die ontstaat door de twee vloeistoffen samen te voegen, zit het binnen een aantal seconden al aan elkaar vast. In combinatie met glasvezels werkt het erg goed, maar je kunt ook voor staal en hout gebruik maken van epoxy. De lijm is op een hoop verschillende plekken te verkrijgen. Zo kun je de lijm onder ander op het internet vinden en in de bouw winkels bij jou in de buurt.