Het product nagellak wordt vandaag de dag door een hele grote groep mensen dagelijks gebruikt. Door de jaren heen zijn er steeds meer varianten van gellak te verkrijgen in talloze verschillende kleuren. Gellak is een van de grootste uitvindingen die gedaan is als het gaat om make-up. De lak die jij op je nagels doet, zorgt ervoor dat je nagels niet beschadigen, bovendien ziet het er sterk en netjes uit.

 

De soorten gellak

Wanneer je gebruik wilt gaan maken van gellak is het wel fijn om te weten wat voor soorten er nou eigenlijk allemaal zijn. De gellak is een lak die bestaat uit zowel gel als nagellak. De lak is vaak erg soepel en dun. Dit zorgt ervoor dat er aan de nagel geen schade wordt aangericht. Verder is het ook goed om te weten dat je de gellak hard kunt laten worden door deze voor een langere periode onder een UV-lamp te houden. Op deze manier droogt de nagellak ook een stuk beter op. Je kunt over het algemeen rond de 4 weken met de nagels doen voordat je nieuwe nodig hebt. Dit geldt voor alle gellak kleuren en gellak vormen.

 

Wat moet je weten over gellak?

Wanneer je op zoek gaat naar een gellak is het handig om te weten dat er bij de ene winkel OPI wordt gebruikt en bij de ander CND. Beide varianten hebben zowel voor- als nadelen. Het hangt van jou vereisten af welke manier het beste is voor jou. Ook is het belangrijk dat je kijkt naar de verschillende merken. Wanneer jij ergens je nagels gaat laten doen, zullen er niet zoveel opties zijn, maar als je zelf naar een winkel gaat voor gellak zijn er een hoop opties. Er zijn namelijk een hoop bedrijven die zich hebben verdiept in het ontwikkelen van gellak. Niet elk bedrijf legt zijn focus op dezelfde zaken. Zo zal de gellak verschillen in kwaliteit, prijs en levensduur. Ook zal de hoeveelheid van de gel die je per keer moet aanbrengen onderling verschillen. Wanneer jij op zoek gaat naar gellak kun je ook kijken welke kleur je het liefst wilt hebben. Shellac, Orly Gel en Gellac en Sensationail hebben een hoop kleuren, maar er zijn eigenlijk altijd nog wel kleuren die niet in de collectie zitten. Zoek dit van te voren uit en zorg ervoro dat je een kleur nagellak hebt die bij de rest van de outfit past.