Wanneer je ouder wordt en merkt dat je steeds minder zelf kunt dan is het belangrijk dat je hieraan toegeeft. Dit betekent niet dat je geen leuke dingen meer moet doen of continu om hulp moet vragen, maar het betekent dat je voorzichtiger moet zijn. Een valpartij op oudere leeftijd kan namelijk enorme gevolgen hebben. Dit moet je kosten wat het kost willen voorkomen. 

 

Koop een traplift

Voor veel ouderen is het lastig om de trap op te komen. Dit betekent overigens niet perse dat je op je oude dag moet verhuizen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een traplift te kopen. Als je hier liever niet te veel geld aan uitgeeft dan kun je ook kiezen voor een tweedehands traplift.

Bij het kopen van een traplift is het belangrijk dat je goed nadenkt over de grootte. Meet hoeveel ruimte je hebt en ga op zoek naar een traplift voor smalle trap. Mocht je zelf geen idee hebben waar je dit kunt kopen dan kun je eventueel ook je (klein)kinderen om hulp vragen. Via het internet zijn er namelijk diverse bedrijven te vinden die deze producten verkopen.

 

Een sta-op stoel kan erg prettig zijn

Je hoort helaas vaak dat ouderen vallen bij het opstaan. De pijn en ellende die hiermee gepaard kan is vaak slopend. Om te voorkomen dat je valt tijdens het opstaan zou je kunnen kiezen voor een sta-op stoel. Zo’n stoel helpt je zowel bij het opstaan als zitten. De prijs van een sta-op stoel verschilt per merk. Als je op een slimme manier gebruikmaakt van het internet dan kun je een sta-op stoel voor een klein bedrag op de kop tikken. Let er hierbij wel op dat de veiligheid centraal moet staan. Het is daarom aan te raden om de stoel in een winkel uit te proberen. 

 

Ga niet te vaak alleen op pad

Op een oudere leeftijd is het veiliger om samen met iemand anders op pad te gaan. Als er dan toch iets gebeurt dan ben je in ieder geval met zijn tweeën. Mocht je het toch prettig vinden om alleen op pad te gaan dan is het verstandig om naar plekken te gaan waar veel mensen zijn. Als je dan valt dan kan een omstander je helpen om in contact te komen met iemand die je verder kan helpen.